Få ordning på ditt och dina barns saker!

Alla som har barn vet att det är viktigt att märka deras saker för att skydda dem mot förlust. Om ditt barn glömmer bort eller tappar bort en leksak eller ett klädesplagg kan det vara svårt att hitta den igen om den inte har någon märkning. Genom att märka dina barns saker med deras namn eller initialer med namnlappar från Lapplandet som låter dig designa dina lappar helt själv, gör du det lättare för andra att identifiera vem som äger leksaken och returnera den till rätt person. Det är också viktigt att märka dina barns saker för att undvika missförstånd och misstag. Om du har flera barn som delar på samma leksaker kan det vara lättare för dem att hålla reda på vems saker som är vems. Att märka dina barns saker kan också hjälpa dig att spara tid och energi när du letar efter något som de har glömt bort.

Åstadkom struktur genom att sortera i lådor

För att åstadkomma struktur i ditt hem är det viktigt att sortera dina lådor. Börja med att sortera alla dina saker efter kategorier, som kläder, skor, leksaker och böcker. För varje kategori kan du sedan dela upp dem ytterligare i olika lådor eller skåp. Det hjälper dig att hitta det du letar efter snabbare och förhindrar att du blir överväldigad av alla dina saker. När du har delat in allting i lådor kan du börja organisera dem ordentligt. Sortera kläderna efter färg, storlek eller typ, placera leksakerna i en låda som är lättillgänglig för barnen och stuva undan böckerna på hyllorna. Genom att ha en tydlig struktur blir det mycket enklare att hitta det man letar efter och samtidigt hålla ordning i hemmet.

Prioritera städning och förvaring tillsammans med barnen

Det är viktigt att prioritera städning och förvaring tillsammans med barnen. Att lära dem att hålla ordning och städa upp efter sig själva är en viktig del av deras utveckling. Genom att involvera barn i städning och förvaring kan man lära dem om ansvar, organisation och hygien. Man kan börja med att låta barnen hjälpa till med dagliga sysslor som att diska, dammsuga eller plocka undan leksaker. Genom att involvera barnen i städning och förvaring kommer de inte bara lära sig vikten av ansvar och organisation, utan det kommer även ge dem en känsla av makt och självförtroende när de ser resultatet av deras arbete.

Ingen trivs i ett stökigt hem och det är därför viktigt att organisera hemmet. Ett snabbt och smidigt tips är att märka de olika sakerna och sortera dem i olika lådor.