Satsa på en bra airfryer

Något som har blivit en växande trend, det är att använda en airfryer i köket. Utöver att den är perfekt för att fritera mer fettsnålt med så går den även att använda till en mängd andra rätter med för den delen. Kitchen Living Dining har ett stort urval av airfryers. Men hur ska du välja rätt modell? Vi ger dig bra tips nedan.

Bra saker att tänka på när du väljer en airfryer

Det finns som sagt en del saker att tänka på då du ska köpa en airfryer. Det första du bör göra är att bestämma vad den max får kosta. Ju dyrare variant, ju mer funktioner brukar den ha.

En annan viktig sak att tänka på då du ska köpa en airfryer, det är dess kapacitet. Det avgör hur mycket du kan laga och vad du kan laga. Du bör satsa på en som har minst 2 liter för en eller två personer. För en familj på fyra personer eller fler behövs det en som klarar av 4–5 liter.

Sedan var det ju detta med funktioner. Det finns idag designfunktioner som visningsfönster och förprogrammerade inställningar på en del av dem samt även andra specialfunktioner. Fundera på hur avancerad modell du vill ha.

Du som vill kunna göra mer än att bara fritera, du bör satsa på en modell med löstagbara insatser. Det så att du även kan baka, göra gratänger med mera.

Fördelarna med Air Frying

En av de stora fördelarna med luftfritering är att det är ett hälsosammare sätt att tillaga en hel del rätter. Genom att minska mängden olja du använder i matlagningen kan du minska på extra kalorier – särskilt från mättade fetter som smör och solrosolja.

Eftersom fritöser lagar mat snabbare än traditionella ugnar kan du också ha mat på bordet mycket snabbare. Detta är särskilt användbart för hektiska veckokvällar när du inte har mycket tid att laga mat.

Mångsidigheten hos airfryers är en annan stor pluspunkt. Även om många tenderar att tänka på dem som främst verktyg för att värma upp eller laga saker kan du göra så mycket mer med dem. Oavsett om det är frukost eller efterrätt kan du använda den för ett utbud av mat.